sluiten

Zand, grond & grind

Particuliere levering direct aan huis!

Vulzand

Vulzand wordt ook wel straatzand genoemd. Dit zand wordt gebruikt voor het ophogen en aanvullen van opritten, tuinen en andere oppervlakken. De fijne korrelstructuur zorgt voor een uitermate goede stabiliteit. De waterdoorlaatbaarheid is hierdoor niet hoog.

Vloerenzand

Vloerenzand is een grove zand soort dat meestal gebruikt wordt bij vloermortels en dekvloeren. Het zand heeft een uitstekende waterdoorlaat.

Metselzand

Metselzand wordt gebruikt bij het maken van metselmortel en een aantal soorten betonmortels. Mede door de scherpte en hardheid van het zand is het uitermate geschikt voor mortelen. 

Grindzand

Grindzand is een samenvoegsel van metselzand en rivierengrind. Het wordt gebruikt om zelf beton te draaien. 

Brekerzand (inveegzand)

Brekerzand wordt met name gebruikt bij het invoegen van straatwerk. De hoekige structuur van het zand zorgt voor stabiliteit en een goede waterdoorlaat.

Valdempzand

Valdempzand is zand dat uitermate geschikt is voor onder speeltoestellen. De zachte zandsoort is niet verdichtbaar waardoor het een dempende eigenschapt heeft. Het zand heeft een uitstekende waterdoorlaat.

Zwarte grond

Ook wel teelaarde of tuinaarde genoemd. Het is onbemest, ongemengd, vrij van puin en goed waterdoorlatend. Het wordt gebruikt voor ophoging en voor grondverbetering in gebieden met een slechte bodemstructuur. Graszoden legt men ook op teelaarde, eventueel bijgemengd met drainagezand.

Riviergrind

Riviergrind is een mix van wit, grijs en zwart grind dat komt uit de rivieren. De dikte van de fractie betreft 8 tot 16 milimeter. Dit is de meest gebruikelijke fractie dat wordt gebruikt voor opritverharding en tuinverharding.