sluiten

Grind kopen

Grind kopen

Wilt u grind kopen en online bestellen? In ons assortiment bieden wij u kwalitatief hoogwaardig grind. Bestel grind in onze webshop. Wij leveren menggranulaat of rivierengrind los gestort bij u thuis. U kunt eenvoudig online bestellen. Onze dienstverlening wordt aangeboden aan landelijke, provinciale en lokale overheden en aan bedrijven en particulieren.

Wij leveren u grind met zeer snelle levertijden. Grind kopen was nog nooit zo eenvoudig. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u voorzien van advies op maat voor dit product. Heijting Milieuservice levert u grind in losgestorte vorm door heel Nederland. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid. Grind kopen en online bestellen? Dat doet u natuurlijk bij Heijting Milieuservice.

Wat is menggranulaat?

Gebroken puin, ook bekend als menggranulaat, puingranulaat of repac, is afkomstig van metselwerk- en betonpuin. Het is in het bijzonder geschikt als fundering onder wegen, maar ook ter ophoging van uw tuin of terras. Gebroken puin zorgt voor een stabiele onderlaag waardoor de kans op verzakking zeer sterk afneemt. We raden in het laatste geval wel aan om de bovenlaag - van circa 10 cm - te voorzien van zand. Ook raden wij het gebruik van menggranulaat aan wanneer u een grindpad aan wilt leggen dat u gaat gebruiken oprit of parkeerplaats. Door de zwaardere belasting is er extra stabiliteit en verharding nodig, waar puingranulaat bij uitstek geschikt voor is. Daarnaast is het voordelig, wat u dus kosten bespaart. Houdt u daar alstublieft rekening mee tijdens het grind kopen.

Hoeveel menggranulaat hebt u nodig?

Wat ook handig is om te weten bij het grind kopen is hoeveel gebroken puin onder uw bestrating terecht moet komen. Gaat u dus bezig met het aanleggen van sierbestrating, tuintegels of klinkers voor een oprit? Voor een goede bestratingsonderlaag kun u het beste een onderlaag (fundering) aanleggen met een minimale diepte van ongeveer 25 cm. Eén kuub aan gebroken volstaat dan ongeveer voor een oppervlakte van vier vierkante meter. Houdt u er rekening mee dat puin maximaal voor tien procent kan gaan inklinken. 

Stelt u zich voor dat u een oppervlakte van 5 meter bij 6 meter wilt gaan voorzien van goede laag puin, dan bereken je de benodigde hoeveelheid als volgt: Bereken de hoeveelheid benodigde gebroken puin als volgt: 5 x 6 meter = 30 m² x 0,25 meter (25 cm) = 7,5 + 10% = 8,25. In dit voorbeeld zou u volgens de berekening genoeg aan 8 m³ hebben.

Wat is riviergrind?

Een natuurlijk afzettingsgesteente met een korrel groter dan 2 mm noemen we grind. Dit bestaat uit natuursteenkorrels in de grootte van 2 – 64 mm, die ontstaan zijn door erosie. Het natuursteen waaruit het grind ontstaan is, bepaalt de eigenschappen van dat grind. Grind krijgt de naamstelling van de vind- of winplaats. Riviergrind wordt uit rivieren of grindputten langs de rivieren gebaggerd. Berggrind wordt aangetroffen in grindbanken, die zich in het veldzand bevinden. Riviergrind heeft als eigenschap dat het harder is dan berggrind. Riviergrind wordt onderscheiden in Maasgrind en Rijngrind, hiervan is Maasgrind de hardste soort. Maasgrind is over het algemeen rond van vorm, heeft een dichte kristalstructuur en een geelachtig bruine kleur. Rijngrind bevat meer platte stenen, de kleur is lichter dan dat van Maasgrind en bovendien iets minder hard. Berggrind bestaat meetstal uit matig harde steensoorten.

Grind kopen voor borders en opritverharding

Riviergrind wordt gebruikt in borders en als opritverharding. Kies in het laatste geval de dikte maat 8-16 mm grind. Deze relatief goedkope vorm van grind wordt ook gebruikt rondom drainageslangen, zodat deze niet vol spoelen met grond. Wij leveren riviergrind in heel Nederland binnen enkele werkdagen bij u thuis. 

Bestel hier online uw grind

Hoeveel grind kopen?

De hoeveelheid grind kopen die u nodig heeft hangt af van hoe groot de oppervlakte is, welke soort grind of split u wilt bestellen en voor welke toepassing het is. De hoeveelheid nodige split in m³ bepalen: Om het aantal kuubs (m³) gesteente te bepalen, meet u eerst de lengte en de breedte van het te bedekken oppervlak in meters. Het verkregen oppervlak in m² vermenigvuldigt u dit met de laagdikte, ook in meters. Voorbeeld: Uw terras is 5 bij 6 meter. U wilt hier een 5cm dikke laag split plaatsen. De oppervlakte is dan 30 m² (5x6). Het aantal kuubs van dit oppervlak is 30 x de dikte = 30x0,05=1,5m³.

Klik hier om contact met ons op te nemen