sluiten

Zand thuisbezorgd

Wilt u zand thuisbezorgd krijgen door dit online te bestellen? In ons assortiment bieden wij een divers aanbod in soorten zand, zoals straatzand, metselzand en ophoogzand. Wij leveren dit als losgestort zand met zeer snelle levertijden. Zand thuisbezorgd was nog nooit zo eenvoudig. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u voorzien van advies op maat voor ieder soort zand.

Heijting Milieuservice levert u diverse soorten zand, zoals onder andere: speelzand, straatzand en ophoogzand in een losgestorte vorm door heel Nederland. Op zoek naar grote hoeveelheden zand thuisbezorgd? Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid. Zand online bestellen? Dat doet u natuurlijk bij Heijting Milieuservice.

Straatzand

Dit is zand thuisbezorgd voor bestrating en geschikt als toepassing onder diverse soorten bestrating. Een belangrijke eis aan dit zand is dat het goed af te rijen is (afrijen is het uitvlakken m.b.v. een lange lat). In plaats van straatzand spreekt men ook wel over zand voor een zandbed. Dit zand thuisbezorgd staat ook wel bekend onder ‘zand voor zandbed’. In tegenstelling tot ophoogzand is straatzand beter en zuiver gezeefd, waardoor het veel minder vervuiling bevat. Her en der een schelp of steentje kan nog wel voorkomen, leem mag het niet bevatten.

Straatzand bestellen >>

Metselzand

Als u dit zand thuisbezorgd wilt hebben, dan kunt u dit gebruiken voor het maken van metselmortel en ook voor enkele betonmortels. Dit zand wordt ook wel scherpzand genoemd. Het is volledig gezoet zand afkomstig uit de rivieren in het Nederlands-Duits grensgebied. Het zand wordt gezeefd op een fractie van 0/2mm. De grootte, de hoekige vorm en de hardheid van de korrel maakt het uitstekend geschikt voor mortelen. Metselzand legt daarom een goede basis voor nieuwe muren of funderingen.

Metselzand bestellen >>

Brekerzand

Brekerzand is een specifiek type zand dat wordt gebruikt in de bouw- en bestratingsindustrie en zorgt voor een stabiele straatlaag. Het wordt vaak toegepast als voegvulling tussen bestratingsstenen, tegels of klinkers. Het belangrijkste kenmerk van brekerzand is de hoekige vorm van de zandkorrels, wat zorgt voor een betere vergrendeling en stabiliteit in de voegen.

Brekerzand bestellen >>

Hoeveelheid zand

Veel mensen die zand online bestellen, stellen de vraag hoeveel ze nu exact nodig hebben. Onze producten worden uitgedrukt in m³ (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte. Om te weten hoeveel zand u nodig hebt, rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal m² weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal m² te weten. De totale uitkomst is de hoeveelheid zand die u nodig hebt (uiteraard geldt dezelfde formule voor de hoeveelheid grind of split). Let op, voor zandproducten geldt: Vermenigvuldig het totaal aantal m³ nogmaals met 1.1 of 1.2 (afhankelijk van de toepassing). Dit is noodzakelijk doordat zand nog inklinkt (het inzakken van het zand).

Contact over zand thuisbezorgd

Heb u een vraag over zand thuisbezorgd? Of hebt u hulp nodig bij uw bestelling - bijvoorbeeld over hoeveel valbreekzand u nodig hebt voor een bepaalde oppervlakte? Aarzel niet en neem gerust contact op met onze klantenservice.