sluiten

Zand online bestellen

Zand online bestellen

Wilt u zand online bestellen? In ons assortiment bieden wij een divers aanbod in soorten zand, zoals straatzand, metselzand en ophoogzand. Wij leveren dit als losgestort zand met zeer snelle levertijden. Zand bestellen was nog nooit zo eenvoudig. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u voorzien van advies op maat voor ieder soort zand.

Klik hier om zand online te bestellen >>

Zand soorten

Heijting Milieuservice levert u diverse soorten zand, zoals o.a. speelzand, straatzand en ophoogzand in een losgestorte vorm door heel Nederland. Op zoek naar grote hoeveelheden? Wij maken graag een passende offerte voor een afname van een grote hoeveelheid. Zand online bestellen? Dat doet u natuurlijk bij Heijting Milieuservice.

Klik hier voor al onze soorten zand >>

Straatzand

Dit is zand voor bestrating en geschikt als toepassing onder diverse soorten bestrating. Een belangrijke eis aan dit zand is dat het goed af te rijen is (afrijen is het uitvlakken m.b.v. een lange lat). In plaats van straatzand spreekt men ook wel over zand voor een zandbed.

Bestel hier straatzand >>

Metselzand

Dit wordt gebruikt voor het maken van metselmortel en ook voor enkele betonmortels.  Dit zand wordt ook wel scherpzand genoemd. Het is volledig gezoet zand afkomstig uit de rivieren in het Nederlands-Duits grensgebied. Het zand wordt gezeefd op een fractie van 0/2mm. De grootte, de hoekige vorm en de hardheid van de korrel maakt het uitstekend geschikt voor mortelen. Metselzand legt daarom een goede basis voor nieuwe muren of funderingen.

Bestel hier metselzand >>

Ophoogzand

. Dit is ongezeefd zand wat onder verschillende namen bekend is, zoals vulzand of stopzand. Aan ophoogzand worden weinig eisen gesteld qua de vorm of korrelgrootte. Ophoogzand kan onderling verschillen van kleur en korrelgrootte, doordat in sommige regio’s het gewonnen wordt uit de zee waarna het ontzilt wordt, in tegenstelling tot andere regio’s waar het zand uit rivieren of speciale zandputten komt. Het is belangrijk dat zand wat onder bestrating wordt gebruikt zuiver is en geen leem of klei bevat. Wanneer zand voor bestrating vervuilt is kunnen vlekken ontstaan in het straatwerk.

Ophoogzand bestellen >>

Hoeveelheid zand

Veel mensen die zand online bestellen, stellen de vraag hoeveel ze nu exact nodig hebben. Onze producten worden uitgedrukt in m3 (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte. Om te weten hoeveel zand u nodig hebt, rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal M2  weer. Vervolgens vermenigvuldigt u de uitkomst met de hoogte om het aantal M3 te weten. De totale uitkomst is de hoeveelheid zand die u nodig hebt (uiteraard geldt dezelfde formule voor de hoeveelheid grind of split). Let op, voor zandproducten geldt: Vermenigvuldig het totaal aantal M3 nogmaals met 1.1 of 1.2 (afhankelijk van de toepassing). Dit is noodzakelijk doordat zand nog inklinkt (het inzakken van het zand).